Možete li prikupiti nezaposlenost nakon što nema poziva bez poziva?

Sadržaj:

Anonim

Bez obzira namjeravate li odustati ili imate problem s pohađanjem nastave, nijedan poziv nije prikazan u vašem najboljem interesu. Razlog da se izbjegne ne pojavljivanje na poslu bez prethodne najave jest da ograničava vašu sposobnost naplate nezaposlenih. Ovisno o tome da li je riječ o odvikavanju ili otpuštanju, morate dokazati razlog zbog kojeg više ne radite na određenom radnom mjestu i nije vaša krivnja.

No Call No Show

Nijedan poziv ne pokazuje situaciju u kojoj ne pozivate svoj posao i ne pojavljujete se na poslu. Ovisno o državi u kojoj živite i o politici bivšeg poslodavca, to se može smatrati odustajanjem ili biti osnova za otpuštanje. Međutim, vaš poslodavac to klasificira, a bez poziva ne može utjecati na vašu sposobnost naplate naknade za osiguranje za slučaj nezaposlenosti.

Pravo na nezaposlenost

Kakvo god stanje živite, naknade za nezaposlene namijenjene su onima koji su bez posla bez vlastite krivnje. Ako napustite posao, morate imati pravedan razlog za to. Ako ste prestali, to ne može biti uzrok. Ono što se u bilo kojoj situaciji kvalificira za uzrok ovisi o državi. Međutim, u većini slučajeva uzrok odustajanja odnosi se na državne zakone o radu, a razlog za otpuštanje odnosi se na politiku tvrtke za nedolično ponašanje i obavljanje posla.

Proces provjere

Kada podnesete zahtjev za nezaposlenost, vaša država traži od vas da objasnite razlog zbog kojeg ste se odvojili od posla. Zatim kontaktira vašeg bivšeg poslodavca da postavi isto pitanje. Poslodavci plaćaju u program osiguranja za slučaj nezaposlenosti porez na plaću. Porezna stopa djelomično se temelji na broju bivših zaposlenika koji su naplatili naknade za nezaposlene. Stoga, vaš bivši poslodavac nema razloga skrivati ​​se ako ne biste nazvali neku emisiju. Zapravo, često je željno podijeliti informacije s državnim uredom za rad, tako da se ne naplaćuju naknade za vas.

Dokazivanje da ispunjavate uvjete

Ako postoji bilo kakvo pitanje o vašem odvajanju od posla, možda ćete morati pružiti dokaze da je vaš neuspješan poziv nije bila ni situacija u kojoj ste prestali s razlogom ili ste bili otpušteni bez razloga. Svaka vjerodostojna informacija koja podržava vašu stvar je dokaz. To može uključivati ​​e-poštu ili dopis svog poslodavca. Također možete imati ovjerenu pismenu izjavu od svjedoka koji znaju o detaljima koji se tiču ​​vašeg poziva bez prigovora.