Što da stavim na prijavu za posao Ako moj prethodni poslodavac nije u poslovanju?

Sadržaj:

Anonim

Tvrtke stalno zatvaraju svoja vrata. Možda je vaš prethodni poslodavac ostao bez sredstava, izgubio interes za to područje, prodao tvrtku konkurentu ili se povukao na Karibe. Bez obzira na razlog, navođenje prethodnog poslodavca na zahtjev za posao može stvoriti nezgodnu situaciju. Pogrešna formulacija može značiti da ste napustili tvrtku iz drugih razloga. Slijedite jednostavan format kako biste osigurali da čitatelji jasno razumiju da je posao zatvoren, a ne da se pitate jesu li vas otpustili ili ostavili dobrovoljno.

Svrha

Uvrštavanje prethodnih poslodavaca u prijave za posao dokazuje prethodno radno iskustvo. On također objašnjava vaše vrijeme, pokazujući da ste zadržali redovitu povijest rada bez zabrinjavajućih nedostataka. Ako u prijavi za posao niste naveli prethodnog poslodavca, to je pogreška jer izgleda da niste radili tijekom tog određenog vremenskog razdoblja - potencijalni poslodavci mogu se zapitati što ste radili tijekom tog nestalog vremena. Naznaka da je prethodni poslodavac prestao poslovati objašnjava razlog zbog kojeg ste napustili posao, tako da se potencijalni poslodavci ne pitaju da li ste neobjašnjivo prestali ili ste bili otpušteni.

Format

Da biste naveli svog prethodnog poslodavca u prijavi za posao, slijedite isti format koji je naveden u prijavi za posao za drugo prethodno radno iskustvo. Uključite naziv radnog mjesta, naziv tvrtke, radili datumi, odgovornosti za posao i plaću, ako je primjenjivo. Nakon pružanja tih informacija, napišite "više nije u poslovanju", "prestao je s radom" ili "ne funkcionira". Ako je vaš prethodni poslodavac van posla jer je poduzeće prodao poštovanom konkurentu, iskoristite priznanje imena tako što ćete navesti je prodana određenoj tvrtki. Naprimjer, napišite "ABC Computers (sada Microsoft Corp.)".

krivica

Neki kandidati za posao mogu biti skloni navođenju poslodavca izvan posla na prijavu za posao, bojeći se da se to negativno odražava na individualni radni učinak. Potencijalni poslodavci vjerojatno neće pripisati krivnju za zatvaranje tvrtke, pogotovo ako vaš položaj ima malo veze s upravljanjem ili financijama. Rijetko tvrtke ne uspijevaju zbog jednog određenog zaposlenika, tako da identificiranje vašeg prethodnog poslodavca kao zatvorenog za posao ne utječe negativno na vaše radno iskustvo.Ne ulazite u "sočne detalje" ako ste pozvani na razgovor za posao nakon podnošenja prijave; Vaš budući poslodavac će uočiti vašu profesionalnost i osjetljivost.

Reference

Ako je vaš prethodni poslodavac prestao s radom, ali ste ostali u kontaktu s njim, još uvijek je u redu navesti podatke o kontaktu u prijavi za posao, ako se to zatraži. Uvijek pitajte za dopuštenje prethodnog šefa prije nego to učinite; ovo joj daje vremena da pripremi izjavu o vašim doprinosima.

Preporučeni