Kako postaviti za ispis 3 X 5 kartice

Sadržaj:

Anonim

Kada se pripremate za veliku prezentaciju, indeksne kartice ili kartice za bilježenje od 3 do 5 inča pomažu vam da ostanete na pravom putu. Kartice vam omogućuju da udarite ključne točke u svom govoru bez čitanja iz skripte. Za veću jednostavnost na dan prezentacije, možete ispisati svoje bilješke izravno na te male kartice. Promjena veličine papira na 3 inča za 5 inča nije teška.

Otvorite Microsoft Word na računalu. Učinite to iz izbornika "Start" ako koristite računalo ili mapu "Aplikacije" ako koristite Mac.

Ako koristite neki drugi program za obradu teksta, otvorite program iz izbornika "Start" ili mape "Application".

Odaberite "Alati", zatim "Pisma i pošte", zatim "Omotnice i slova" za Microsoft Word. Drugi korisnici programa trebali bi prelaziti na postavke omotnica i naljepnica za svoj program.

Odaberite "Avery 8388" ili "Avery 8389" iz veličine naljepnice kako biste postavili veličinu stranice za jednu karticu indeksa. Ili odaberite "Avery 5388" za tri kartice te veličine. Ove naljepnice su 3 inča za 5 inča, tako da odabirom ove veličine pisač možete konfigurirati za ispis na papir ili indeksnu karticu. Ne morate koristiti Avery naljepnice, ali morate odabrati one veličine naljepnica budući da su pisaču rekli da ispisuje na veličinu od 3 do 5 inča.

Kliknite "U redu" da biste spremili postavke. U programu Microsoft Word kliknite "Novi dokument" da biste otvorili dokument od 3 do 5 inča i počeli unositi svoje podatke.

Uključite pisač. Umetnite jednu karticu u otvor za ručno ulaganje na vašem pisaču, a zatim prilagodite zupce pisača tako da podržavaju indeksnu karticu.

Završite unos podataka u dokument, a zatim istodobno pritisnite "CTRL" i "P" da biste ispisali na indeksnu karticu.

Savjet

  • Iz bilo kojeg programa za obradu teksta otvorite postavke dokumenta i promijenite veličinu dokumenta na 3 inča za 5 inča. To zaobilazi metodu naljepnice i omogućuje vam ispis na indeksnu karticu.