Što porezi na plaće Poslodavci plaćaju?

Sadržaj:

Anonim

Porezi na plaće su porezi koji se procjenjuju isključivo na iznos isplaćenih ili primljenih plaća, bez dopuštenja za korekcije ili odbitke. Poslodavci u Sjedinjenim Državama plaćaju poreze na plaće za socijalno osiguranje, Medicare i osiguranje od nezaposlenosti. Zaposlenici dijele troškove prve dvije, ali u većini slučajeva samo poslodavci plaćaju poreze za nezaposlene.

Porez na socijalno osiguranje

Svaki poslodavac mora platiti porez na socijalno osiguranje za svakog zaposlenika. Stopa poreza na socijalno osiguranje iznosi 6,2 posto plaće svakog zaposlenika. Na primjer, ako poslodavac plaća radniku 45.000 dolara plaće u jednoj godini, platit će 2.790 dolara poreza na socijalno osiguranje za tog zaposlenika. Zaposlenici obično plaćaju jednak iznos, koji se zadržava od njihove plaće. U 2011. godini, međutim, dio zaposlenika privremeno je pao na 4,2 posto.

Porezi na socijalno osiguranje primjenjuju se samo do maksimalnog iznosa propisanog zakonom. Od 2011. ta granica je bila 106.800 dolara, tako da je maksimalni iznos koji bi poslodavac morao platiti u porezu za socijalno osiguranje za radnika iznosio 6.621,60 dolara.

Porez na Medicare

Poslodavci također moraju platiti Medicare poreze za svakog zaposlenika. Stopa poreza na Medicare iznosi 1,4 posto plaće svakog zaposlenika. Dakle, za radnika koji zarađuje 45.000 dolara godišnje, poslodavac bi platio 630 dolara. Kao i kod socijalnog osiguranja, zaposlenici plaćaju jednak iznos, koji se ne plaća. Za razliku od poreza na socijalnu sigurnost, ipak, Medicare porezi primjenjuju se na cijeli dohodak zaposlenika, bez gornje granice. Da li radnička plaća iznosi 15.000, 150.000 ili 1,5 milijuna dolara, taj radnik plaća Medicare porez na cijelu stvar.

Federalni porez na nezaposlenost

Gotovo svi poslodavci moraju platiti savezni porez za nezaposlenost. To je porez koji plaća naknade za nezaposlene za otpuštene radnike. Svaki poslodavac koji plaća više od 1500 dolara u bilo kojem kvartalu kalendarske godine, ili koji ima najmanje jednog zaposlenika najmanje jedan dan u 20 tjedana izvan godine, mora platiti porez na nezaposlenost. Od početka 2011. godine taj je porez iznosio 6,2 posto plaće svakog zaposlenika. Porez se primjenjivao samo na prvih 7.000 dolara plaće, tako da je najviše što bi poslodavac morao platiti 434 dolara po zaposleniku. Zaposlenici ne plaćaju savezni porez za nezaposlenost.

Porez na nezaposlenost

Naknade za nezaposlene raspodjeljuju se u okviru zajedničkog saveznog državnog programa, a svaka država procjenjuje poseban porez na nezaposlenost za poslodavce. Te porezne stope znatno se razlikuju, kao i iznos plaća na koji se primjenjuju. Međutim, poslodavcima je dopušteno smanjiti svoje federalne plaćanja poreza na nezaposlenost za iznos njihovih državnih uplata, do maksimalno 5,4 posto plaćenih plaća radnika. Neke države, kao što je New Jersey, također zahtijevaju od zaposlenika da plaćaju državne poreze za nezaposlenost.