Kako napisati pismo kojim se traži ponovno razmatranje

Sadržaj:

Anonim

Svatko čini pogreške, a ponekad se te pogreške događaju na radnom mjestu. Srećom, ovisno o okolnostima, možete napisati pismo za žalbu za preispitivanje zaposlenja ako vas vaša loša odluka košta vašeg posla, ili ako prestanete bez razmišljanja. Drugi razlog zbog kojeg bi netko mogao napisati pismo za ponovno razmatranje posla je da se ne zaposle, ali osjećaju da zaslužuju drugu priliku da dokažu da su sposobni za taj posao.

Kako napisati pismo za ponovno razmatranje posla

Bez obzira jeste li izgubili posao ili mislite da niste dobili pristojnu priliku da se izrazite tijekom intervjua, potrebno je razmotriti pismo žalbe. Pišući ovo pismo, možete pokazati tvrtki koliko ste posvećeni u ostvarivanju tog položaja.

Kako napisati žalbeno pismo za ponovno razmatranje zapošljavanja

Svatko može biti otkazan s posla i iz različitih razloga. Bez obzira na to jesu li vas otpustili zbog nedostatka performansi ili nečeg nepoštenog u vašim očima, trebali biste i dalje pisati pismo žalbe. Format žalbenog pisma trebao bi biti poput profesionalnog pisma. Na primjer, stavite svoje ime, poziciju u tvrtki i adresu na vrhu lijevo, zajedno s podacima o poslodavcu kao što su ime i adresa pod vašim na lijevoj strani.

Nakon što ste popunili gornji dio, započnite svoje pismo s "Dragi gospodine (umetnite ime)" i počnite zahvaljujući mu što ste odvojili vrijeme da pročitate vaše pismo. Naposljetku, on nije obvezan čitati ga. Jednom kada zahvalite poslodavcu za čitanje, uronite u pravi razlog zašto pišete. Za primjer žalbenog pisma, možete objasniti da ste pušteni i da li ste razumjeli da je to vaša greška ili objasnite kako je supervizor mogao utjecati na vaše procjene, ili kakvo god vaše iskustvo bilo. Ne stavljajte krivnju na nekog drugog, ali zadržite se za sebe ako je, primjerice, postojao novi supervizor i imali ste dobre ocjene uspješnosti sve dok nije bila zaposlena, ili nešto slično.

Jednom kada na kratko izrazite svoju točku, završite pismo tako da kažete da smatrate da niste imali adekvatnu priliku da porazgovarate o svojoj strani priče. Također, ako se odnosi na vašu situaciju, objasnite kako se vaše prekidanje čini nepravednim i zatražite osobni sastanak. Odjavite poruku e-pošte s "S poštovanjem, (vaše ime ovdje)."

Pisanje pisma isprike

Ako niste poslušali politiku na poslu i to vas košta vašeg posla, razmislite o pisanju isprike. Iako nije zajamčeno, pismo će vam spasiti posao, pokazat će vašem šefu da vam je doista žao. Pismo za ispriku daje vam priliku da objasnite sebe.

Da biste započeli svoje pismo, obavijestite ga da priznajete da ste bili u krivu i prihvatili odgovornost za svoje postupke. Zatim jasno stavite do znanja da se ispričavate i da vaš šef zna da vam je vaš posao važan. Profesionalno pismo isprike nije namijenjeno za ispriku, ali to je prilika da objasnite svoju pogrešku.

Nakon što objasnite svoju pogrešku, ponovno se ispričajte i prihvatite odgovornost. Zakunite se da nećete dopustiti da se pogreška dogodi u budućnosti. Na kraju, zatražite oprost i zahvalite se svom poslodavcu što ste odvojili vrijeme da pročita vaše pismo.