Kako se ponovno prijaviti za nezaposlenost

Sadržaj:

Anonim

Dva su razloga zbog kojih biste trebali ponovno podnijeti zahtjev za naknadu za nezaposlene. Prvo je da ste tijekom zahtjeva podnijeli nezaposlenost i spremni ste ponovno otvoriti zahtjev. Drugi je da je vaš prethodni zahtjev za nezaposlenost je više i morate početi novi za vrijeme nove koristi godinu. Bilo kako bilo, proces je isti. Prijavljujete se u državni sustav potraživanja, odgovarate na pitanja o aplikaciji, a zatim je šaljete državi.

Pročitajte priručnik vaše države za potraživanje nezaposlenih kako biste potvrdili da ispunjavate kvalifikacije za vrstu potraživanja, bez obzira na to je li ponovno polaganje ili ponovno otvaranje zahtjeva.

Da biste započeli prijavu, pristupite telefonskoj liniji državnih zahtjeva ili državnoj web-lokaciji za polaganje prava. Prijavite se pomoću broja socijalnog osiguranja i PIN-a koji ste stvorili prilikom podnošenja prvog zahtjeva.

Odgovarajte na pitanja automatizirane aplikacije pomoću tipkovnice računala ili telefonske tipkovnice. Provjerite jesu li odgovori na sva pitanja istinita prema vašem najboljem znanju.

Pošaljite zahtjev državi na razmatranje. Nemojte prekinuti vezu s pozivom niti zatvoriti internetski preglednik dok ne primite poruku s potvrdom da je vaš zahtjev poslan.

Savjet

  • Ako ste zaboravili svoj PIN od kada ste se zadnji put prijavili u sustav polaganja prava, obratite se odjelu za nezaposlene u vašoj državi kako biste ga ponovno postavili. Morate potvrditi svoje osobne podatke prije nego vam agent za potraživanja može pomoći.

Upozorenje

Zapamtite da svaka država postavlja propise za vlastite programe naknada za nezaposlenost. Teško je biti konkretan u procesu bez poznavanja dotične države. Ako imate pitanja vezana uz državu, obratite se svom državnom uredu za rad na daljnju pomoć.