Kako reciklirati spremnike za kisik

Anonim

Spremnici za kisik nalaze se u široj javnosti vezano za medicinsku uporabu kisika i rekreativno ronjenje. I stoga je neizbježno da određeni broj spremnika za kisik završi svake godine izgubljen ili odbačen. Spremnici za kisik nisu smeće, ali ne spadaju u struju otpada. Obično su izrađeni od visokokvalitetnog čelika i mogu se ponovno upotrijebiti stotine puta, pa čak i kada se na kraju istroše treba reciklirati i ne baciti.

Pregledajte spremnik kisika za ime vlasnika. Ako je tenk u vlasništvu tvrtke kao što je ronilačka radionica ili bolnica, naziv se obično prikazuje na vidnom mjestu, ali ako je u vlasništvu pojedinca, ime može biti malim slovima na dnu ili blizu vrata ili ventila. Ako možete identificirati vlasnika, poželjno je da im vratite spremnik (čak i ako izgleda staro ili iscrpljeno) jer je to njihovo vlasništvo.

Odnesite spremnike za kisik u lokalnu zajednicu ili županijski centar za recikliranje da biste ih reciklirali ako prihvate spremnike s kisikom. U nekim slučajevima imaju dogovore s lokalnim tvrtkama da dođu pokupiti sve stare spremnike s kisikom (i drugim plinom), au drugim slučajevima čiste i dodaju spremnike sa svojim drugim otpadnim metalom za oporabu topljenjem, ali ponekad jednostavno ne prihvaćaju. ih. Barem vas obično mogu uputiti na lokalne tvrtke koje će prihvatiti tenkove.

Napravite projekte umjetnosti ili uređenja okoliša sa starim spremnicima za kisik. Neke kreativne ideje uključuju zvona iz spremnika kisika i pronašla objektnu umjetnost koja uključuje stare spremnike s kisikom.